Вместо да е щастлив ден днешният 12-ти декември, почитателите на попфолка

...
Вместо да е щастлив ден днешният 12-ти декември, почитателите на попфолка
Коментари Харесай

Вместо да се радва на деца, фенове и слава преди 24 години тя остана завинаги на 34

Вместо да е благополучен ден днешният 12-ти декември, феновете на попфолка са със свити сърца.

Обичаната от хиляди почитатели певица с най-дългата коса – Румяна, щеше през днешния ден да навърши 58 години. Вместо това тя вечно остана на 34.

Още се помни зверската злополука от 30 юли 1999 година, при която в разцвета на креативните си и житейски задължения тя почина в смачкан до неузнаваемост голф.

Румяна е родена на 12-ти декември 1965 година в село Камено, Бургаско. Завършва Музикалното училище в Котел със специалностите " дудук “ и " национално пеене “. Свири и на пиано. Известно време работи като учителка по музика в Антоново, Омуртагско.

След това се отдава на кариерата си на певица. Омъжена е за музиканта Руси Андролов, от който има две деца – Марияна и Илиян.

Своите певчески изяви стартира като ученичка. През 1991 година става солистка на Фолклорен отбор " Странджа “. След напускането му работи в заведения в Бургас, София и бивша Югославия.

Професионалната ѝ кариера стартира през 1994 година, когато издава първите си два албума, със сливенска компания.

Във втория си албум " Обичам да пребивавам “ (1994) записва баладата " Две очи разплакани “, която се трансформира в най-големия ѝ шлагер.

Румяна споделя, че е написала музиката и текста на песента съвсем по едно и също време в доста тежък миг, когато е изживявала раздялата със брачна половинка си.

От 1996 година работи с музикална компания " Милена рекърдс “, която издава всичките ѝ последващи албуми. Нейна запазена марка са тежките фолк балади, които извършва със забележително майсторство, както и българските национални песни.

В трагичното лято преди 24 години животът и кариерата й бяха прекратени. Децата й също едвам не починаха с нея, само че през днешния ден са живи и здрави и имат фамилии.

Румяна обаче не можа да види по какъв начин порастват децата й и по какъв начин се раждат внучетата й.

През 2017 година щерка й Марияна ражда сина си Иван. В края на юни в бургаската болница изплака бебето и на сина й Илиян. Въпреки упованията, че новороденото ще носи името на починалата си баба Румяна, нейната внучка се споделя Златина.

Румяна почина поради неприятното шофиране на своя финален другар Любен, който бързо преодолява шока и се дами. Той бе известен във фолк гилдията с семейството Васков, само че след нещастието стартира да се представя с семейството Кирилов и заобикаля всякаква гласност.

Тежката злополука, при която почина Румяна става на пътя Бургас-София, на километър източно от сливенското село Блатец, Голфът на певицата се блъснал челно в микробус Fiat. При удара Румяна умира на място. Двете й деца - 12-годишният тогава наследник Илиян и дребната й щерка са тежко ранени.

Разследването тогава открива, че злополуката е била извънредно по виновност на Любен, който управлявал колата с извънредно висока скорост. От удара авариралият автомобил бил неразпознаваем. Двигателят влезнал в купето, а задните седалки били откъснати.

Въпреки нещастието, която провокира, лидерът се размина  с условна присъда и не изплати кръвнина на децата на починалата Румяна, напомня " Телеграф ".

През годините дъщерята Марияна, която поразително наподобява на майка си нееднократно е казвала, че с брат й биха дали прошка на килъра на майка им, в случай че той им изиска амнистия някой ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР